Barion Pixel

Mi a külömbség a kenderolaj és kendermagolaj között?

Szinte mindennapos, hogy a kenderolajat és a kendermagolajat összetévesztik egymással, pedig két különböző olajról van szó. A kenderolajat a kender virágából nyerik ki, mely CBD-t, terpéneket, flavonoidokat és THC-t tartalmaz, míg a kendermagolajat teljesen más eljárással (hidegsajtolással) a kender magjából nyerik ki és nem tartalmazza a két fő kannabinoidot, viszont zsírsavakat és antioxidánsokat annál inkább. Ezeknek köszönhetően hatékony gyulladáscsökkentő, elfogyasztva aktív segítséget nyújt a menstruációs fájdalmakkal szemben is.

Külső és belső használatra is számtalan jótékony hatása közismert. Többek között megerősíti a bőrt, ellenállóbbá teszi, nyugtat, feszesít, enyhíti a viszkető, égő bőrbetegségeket. Óvja az agyat, pozitívan befolyásolja közvetve a vérnyomásunkat. Esszenciális zsírsav tartalma (omega3, omega6) az egyik legnagyobb a növényi zsiradékok sorában. Fontos, hogy táplálkozásunk része legyen, ugyanis szervezetünk nem képes előállítani ezen zsírsavakat. Tisztán tartják érrendszerünket, segítenek optimalizálni a vérnyomást, megakadályozzák a vérlemezek letapadását, ezáltal elkerülve a vérrögképződést.

Immunrendszer erősítés céljára kiváló választás továbbá segíti az anyagcsere hatékony működését. A hatékony zsírsavak mellett aminosavakban is bővelkedik, ebből kifolyólag segít az optimális fehérje szint megtartásában, ezzel elkerülhetjük az izomtömeg csökkenését. Fontos megemlíteni a kendermagolaj népszerűségét külső használat kapcsán is, hisz kiváló hajápoló, bőrápoló, regenerálja sejtjeinket, segít megelőzni a ráncok kialakulását.

Termék részletek: Kattintson ide