Barion Pixel

Szklerózis multiplex

A szklerózis multiplex egy neurodegeneratív autoimmun betegség, amely hatással van az agyra, a gerincvelőre és a látóidegre. Valamilyen oknál fogva, az immunrendszer elkezdi azt gondolni az idegsejtekről, hogy veszélyes behatolók, emiatt a test saját immunsejtjei elkezdik támadni az idegsejteket. Minden keletkezett sérülés hegszövet felhalmozódást okoz. Ez azt jelenti, hogy az idegsejtek nem tudnak normálisan működni, tehát nem tudnak alapvető jeleket küldeni a test többi részébe.

A szklerózis multiplex esetében a kannabinoidok azért működnek olyan széleskörű kezelésként, mert becsatlakoznak ebbe a természetes rendszerbe. Azoknál, akik SM-ben szenvednek, a kutatások azt mutatják, hogy ez a természetes rendszer elromlik.

Kutatások azt mutatják, hogy az endokannabinoidok kontrollálják betegség során fellépő görcsösséget. Az endokannabinoid rendszerbe csatlakozva, az olyan vegyületek, mint a THC és a CBD lelassítják az autoimmun reakciót, megállítják a gyulladást, javítják az izomkontrollt és megszüntetik az SM testi mellékhatásait

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük